Zanima me po kolikem času zastara plačilo obveznega zdravstvenega zavarovanja? Za l 2005 in 2006 se na moj EMŠO vodijo še neke odprte postavke, ki so bile terjane tudi s sodno izvršbo na TRR a niso bile izterjane ker enostavno ni bilo sredstev. Seveda so me takrat malo nafintali in mi niso povedali da mi pripada brezplačno (kot občan) zavarovanje.
Po neki logiki predvidevam da tudi tu obstaja nek zastaralni rok.
Vmes sem bil zavarovan kot občan, zdaj pa zaradi otroških hranilnih vlog presegamo cenzus in se moram zdravstveno zavarovati kot samoplačnik. Seveda zaradi teh starih "grehov" zavarovanje ne deluje.
Trenutno smo zavarovanje za ostale druzinske člane uredili tako da je nosilec zavarovanja žena in po njej otroci, jaz pa sem brez zavarovanja. Ker bi to rad uredil in ker iz izkušenj vem da mi na ZZZS ne bodo dali odgovora vas prosim za pojasnilo te situacije oziroma kako nastali zaplet rešiti.
Naj še povem da sem na ZZZS vprašal če mi lahko omogočijo obročno odplačilo, pa je bil njihov odgovor zelo jedrnat... NE!
Mislim, da gre za izterjavo po davcnem postopku, vsaj nadalje.
Obveznost ugasne po 10 letih od zapadlosti.
Opcije obrocnega odplacevanja pa mislim, da vec ni.
Lahko pa se delno placuje po izvrsbi, s tem da obresti tecejo do popolnega placila.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu