Avtor |
Sporočilo |
< Zavarovalno pravo ~ Poškodba na delu |
 |
|
Objavljeno:
Čet 22 Jan, 2015 14:47
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Feb 2012 18:30
|
|
Pozdravljeni
Delam kot nočni čuvaj na objektu. Prejšnji mesec sem se spotaknil v podaljške od vilic od vličarja katere so stale poleg objekta, ter grdo padel. Padel sem zato ker nimamo lučke za obhode, tam pa je bila tema. Zlomil sem si roko, 2 rebri, skoraj koleno in prst na roki, ter dobro popraskal. Obrazec ER8 je bil izpolnjen in vse naj bi bilo prijavljeno. Ne vem pa nič ali je bil kakšen inšpektor na lokaciji in ali so kaj ugotavljali. Ali je potrebno to da preverim? Objekt na katerem delam je zelo verjetno zavarovan, saj čuvam vnetljive snovi. Me pa zanima glede mojega delodajalca (ni njegov objekt). Pozanimal sem se ali imajo kakšno zavarovanje in so mi sporočili da nezgodnega za zaposlene nimajo. Glede na to da je podjetje fizičnega varovanja bi morali imet sklenjeno kakšno zavarovanje. Kako priti do odškodnine brez da bi tožil delodajalca?
lp |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet 22 Jan, 2015 15:15
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Apr 2006 17:45
|
|
Vprašaj za zavarovanje odgovornosti. |
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet 22 Jan, 2015 17:49
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 06 Feb, 2015 19:36
|
|
|
|
|
Bil sem pri eni odvetnici in bi rad preveril par stvari.
V mojem primeru če bi dobil odškodnino bi bila odvetnica plačana od iz deleža mojega odškodnine ali zavarovalnice plačajo odvetnike neposredno njim?
V primeru da bi prek zavarovanja odgovornosti iztržil odškodnino, bi moralo podjetje plačati malus, tako kot se zgodi pri prometnih nesrečah? (manjši bonus, višja zavarovalnina).
Kaj to zavarovanje odgovornosti se prav tako imenuje ali je kako drugače definirano? Namreč podjetje ima zavaroavnje odgovornosti, v primeru da naredi škodo kašnemu drugemu podjetju. žav, se ne spoznam toliko na te stvari
lp |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 06 Feb, 2015 22:47
|
|
|
|
|
1. zavarovalnica plača odvetnika, nekateri odvetniki vzamejo še procent
2. malus, itak
3. zavarovanje odgovornosti ali pa zavarovanje odgovornosti iz dejavnosti |
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sob 07 Feb, 2015 1:36
|
|
|
|
|
pri prvi točki se mi je torej zlagala. točno to sem ji omenil, pa je rekla da to ne drži. na koncu je še mastno zračunala in mi dala nepotrjen račun. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sob 07 Feb, 2015 10:38
|
|
|
|
|
Zavarovalnica pošlje tudi stranki obvestilo o tem, kaj je bilo plačano in specificira plačilo - odškodnina toliko, stroški toliko.
Ponavadi je tudi tako, da se v teh zadevah ne računa nič, dokler stvar ni zaključena. Ravno iz razloga, ker je na koncu plačnik zavarovalnica. Res je tudi, da morda zavarovalnica ne prizna vsega, tipično prizna za zahtevek in za sklenitev poravnavne, ne pa za razne pritožbe, kar pa še vedno ponavadi pomeni, da se stranki nič extra ne računa. |
|
|
 |
|