Avtor Sporočilo
<  Izvršilno pravo  ~  OPOZORILO: EOS KSI terjatve d.o.o goljufa dolžnike
Objavi novo temo   Odgovori na to temo
ferplay
PrispevekObjavljeno: Tor 27 Mar, 2018 20:32  Odgovori s citatomPridružen/-a: Ned Feb 2012 18:15
Prispevkov: 26
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni

Bolj bi opozoril kot pa iskal pomoč

Opozoril bi na goljufije EOS KSI, terjatev d.o.o. Ljubljana

Ugotovili smo da ta družba v imenu dolžnika nakazuje dolgove iz svojega žepa na svoj račun, potem pa sodišču prikaže da je dolžnik nekaj že nakazal in s tem priznal dolg, da ga lahko vlači naslednjih 5 let po sodišču. Nakazujejo tako da hodijo v kraj dolžnika in s tamkajšnje banke ali pošte nakažejo nek majhen znesek v imenu dolžnika na svoj račun...

Hodijo tudi na domove grozit in ustrahovat brez sodnih sklepov, ali pa z zastaranimi sklepi.

Za moje pojme je to kaznivo, je imel kdo kaj podobnega, in kako se tem goljufom stopi na rep....

Sosed ima sklep ki je star že 8 let a je že 3 leta v zastaranju in je noter EOS navedel da je dolžnik nekaj že nakazal, v resnici pa dolžnik EOS-u nikoli ni nič nakazal...

Tisti ki imate sklepe sodišč in izterjevalca EOS in se vam nenavadno dolgo vlečejo, preberte sklep sodišča če je tud vam noter navedel nenakazan znesek.

Moj namen je te goljufe pravnike vsekakor prijavit saj imam trde dokaze da to počnejo

pazite se takih in podobnih goljufov ki zlorabljajo uradni položaj...

pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_L_P
PrispevekObjavljeno: Sre 28 Mar, 2018 12:05  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2007 23:40
Prispevkov: 1664

EOS KSI ni izvršitelj (mogoče je, da je tam zaposlena kakšna oseba, ki ima licenco za izvršitelja, tega ne vem), zato nima nobenih večjih pooblastil kot katera koli druga pravna oseba.

Dokler izvršilni postopek teče, terjatev ne zastara, ne glede na to, koliko časa je preteklo.

Plačilo dela dolga po zastaranju ne pomeni, da terjatev spet postane ne-zastarana.

Zastarana terjatev ne pomeni, da je terjatev prenehala - ta še obstaja in jo dolžnik lahko prostovoljno izpolni (če jo hoče) - prenehala je le pravica upnika, da jo izterja po sodni poti. Samo po sebi torej ni prepovedano od dolžnika zahtevati, da plača zastarano terjatev, kolikor taka komunikacija med upnikom in dolžnikom ne preseže nekih normalnih okvirov (da torej postane grožnja take jakosti, da jo priznava tudi pravni sistem - ni vsaka grožnja "rubil te bom" že take vrste tožba).

Zastaranje sme sodišče (tudi v izvršilne postopku) upoštevati samo, če se dolžnik nanj sklicuje. Če se ne sklicuje, potem šteje, da se je pravicam iz zastaranja odpovedal. Ko dolžnik zastaranje uveljavi, preide na upnika dokazno breme o tem, da terjatev ni zastarala - dokazati bo moral, da je prav dolžnik nakazal delno plačilo. Ampak ponovno - če dolžnik ne zavaruje svojih pravic, zanje ne bo skrbel noben drug.

Če boste že tem primerkom "stopili na rep" ne bo prav dosti pomagalo, ker bodo na njihovem mestu zagotovo pognali trije novi. Rešitev je v tem, da se ljudje začnejo zavedat, kakšne pravice in dolžnosti imajo (predvsem da morajo sami poskrbeti zanje) in da če česa ne vedo, to še ne pomeni da to (v smislu posledic) ne obstaja. Ne ignorirat stvari, ki jih pošilja sodišče, ampak takoj k odvetniku. Ne si predstavljat, da je "red", ki velja v nekaterih tujih državah nastal sam po sebi - nastal je takrat, ko je kritična masa državljanov udarila po mizi in se začela boriti za varovanje svojih pravic. Ker v osnovi je to zmeraj igra številk: dokler "goljuf" ve, da bo naletel na dovolj ljudi, ki jih bo zlahka obral, da bo s tem pokril "strošek" posledic, ko bo enkrat naletel na nekoga, ki se mu ne bo pustil, potem bo delal svinjarije. Ko bo ugotivil, da je teh drugih ljudi preveč, da bi se mu ta loterija še splačala, bo nehal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferplay
PrispevekObjavljeno: Sre 28 Mar, 2018 21:34  Odgovori s citatomPridružen/-a: Ned Feb 2012 18:15
Prispevkov: 26
Kraj: Ljubljana

Če piše EOS KSI, izterjave d.o.o. pomen da se cel kolektiv ukvarja z isterjavami... v pozivu ni podpisnika z imenom ali priimkom pač pa samo firma.

pri sosedu sem o zastaranju napisal pomankljivo ... sicer pa je dolg z obrstmi vred sosed poplačal že pred 9 leti a ga je ta izterjevalec odkupil, firma mu je prodala že poplačan dolg.

Sosed je pred 3 leti sodišču že poslal da se skliciuje na zastaranjem primera in se izrekel da ni ničesar dolžan kar je že poplačal leta 2009 in seveda zraven priložil vse plačane položnice glavnice in obresti, ker mu je pred tem sodišče poslalo kopijo poziva upniku da se isteka 5 let, da ga za nadaljevanje mora spet aktivirat z nečim. Sosed od takrat s sodiča ni že dobra 3 leta dobil nobenega novega sklepa. Domnevam da ni mogel več preko sodišča nič doseč. Isterjevalec se je zgleda zdaj odločil mimo sodiča z grožnjami in izsiljevanjem. Vrjetno obstaja način da se to nadlegovanje prepreči.

na temo pa niste nič pokomentirali da pa ta isterjevalec ali pa karkoli je že plačuje sam sebi na račun v imenu dolžnikov tako da sodišču prikaže da so dolžniki nekaj že nakazali in se jih tako nevede okrivi pred sodiščem da so dolg priznali .. vrjetno je to dejanje isterjevalca kaznivo, mar ne, ali pa lahko to počne vsak odvetnik ?

Imam zaposlenega svojca na pošti in na banki, kjer je slednji (izterjevalec) plačeval položnico v imenu soseda, tud videoposnetek obstaja,ker v banki vse snemajo...

jst ga bom v imenu soseda pomagal stožit za goljufijo tako da mu bodo vzeli licenco, z odvetnikom sem se ze posvetoval...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
forumuser28
PrispevekObjavljeno: Čet 29 Mar, 2018 8:01  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2012 0:49
Prispevkov: 519

Hej,

par pojasnil, čeprav ti je M_L_P vse natančno obrazložila:

malo imaš problem, ker ne ločiš med izterjevalcem kot poklicem in družbo, ki je upnik in skuša izterjati dolg. Izterjevalec (rubežnik po domače) je oseba z uradnimi pooblastili, ki po nalogu sodišča izvrši pravnomočen sklep o izvršbi. To je poklic! Izterjevalec ne sme ravnati, če ga ni angažiralo sodišče in se mora držati strogih pravil.
Družba, ki odkupuje dolgove ali pa posameznik, ki odkupuje dolgove je upnik. Upnik se seveda trudi priti do poplačila svoje terjatve. Lahko anglažira sodišče, ki bo, če upnik uspe, angažiralo izterjevalca (beri zgoraj). Lahko pa pač pristopi do dolžnika sam. Če je meni nekdo dolžan 500 EUR npr, potem ga lahko sam pozovem (hej, ti, vrni mi!), ali pa grem v tožbo in, če uspem, mu "pošljem" izterjevalca.

Kar počne opisano podjetje, je dokaj razumljivo: skuša priti do poplačila svojih (pa četudi kupljenih) terjatev. Navedb, da hodi v razne kraje plačevat delna plačila dolga, da s tem prikaže pripoznavo dolga ne bom komentiral. Mislim pa, da se ravnanja, če je resnično, ne da subsumirati pod nobeno kazenskopravno normo. Moraš pa tudi vedeti, da se je na pošti ali banki potrebno legitimirati z osebnim dokumentom, če bi rad nakazal denar kamorkoli. Res je, da je ta praksa pošt relativno nova, vendar to scela izniči tvoje navedbe o tem kako "plačujejo za druge".

Če je tvoj sosed plačal in ima o tem dokaze: v čem je problem? Potem je dolg poplačan in se nima česa bati. Podobno kot če sem si jaz pri nekom sposodil 500 EUR, jih vrnil, on pa me sedaj poziva k plačilu. Jok brate, odpade. Pač je dolg poplačan.

Moraš pa še vedeti, da je pravo (in tudi morala) na strani upnika, ne dolžnika. Tako da veliko jokanja o grdem grdem upniku, ki skuša izterjati svojo terjatev niti niso na mestu. Dolžnik naj plača in bo imel mir. Če je dolg poplačan ali pa če je zastaral, prav, se bo ugotovilo in ni problema. Pravo pa ne bo pretirano vznemirjeno nad dejstvom, da gre dolžniku že res na jetra, da ga upnik tako zavzeto poziva na izpolnitev: ja, izpolni naj.

Ne razumem pa kaj naj bi počel odvetnik: vrjetno je to dejanje isterjevalca kaznivo, mar ne, ali pa lahko to počne vsak odvetnik ? Predvsem se mi zdi, da ti niso čisto jasni akterji sodnih postopkov: upnik/dolžnik, izterjevalec, odvetnik,...

Pa težko boš sosedu "pomagal stožiti za goljufijo" kogarkoli. Tožba pripada tistemu, ki je aktivno legitimiran. Ne glede na tvojo radovednost v zvezi z zadevo ti to ne daje nekih posebnih pravic. Torej lahko sosedu nudiš moralo oporo, tolažbo,... ne moreš mu pa "pomagati stožiti" česarkoli od kogarkoli. Upam, da ti je odvetnik povedal isto, vsaj moral bi ti...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferplay
PrispevekObjavljeno: Sre 04 Apr, 2018 21:39  Odgovori s citatomPridružen/-a: Ned Feb 2012 18:15
Prispevkov: 26
Kraj: Ljubljana

ta goljufivi iztrjevalec je plačeval sosedovo položnico mojemu svojcu ki tam dela tako da so priče ... obstaja še videoposnetek

seveda je kaznivo če izterjevalec svoj denar nakaže na svoj račun in navede soseda ... lažno prikazuje soseda da je nekaj plačal z namenom da bi ga prijavu sodišču kot da je priznal,

še enkrat naj poudarim gre za že plačan dolg, ki ga je ta izterjevalec odkupil od upnika, a mu je upnik prodal že plačan dolg, in to ni sedaj sosedov problem, izterjevalec pa bi mu rad naprtil kar je zafrknil sam. Gre za mali znesek 100€ ki ga je izterjevalec po očitno svojih zakonih povišal na 1.800€ ...

z odvetnikom smo se že posvetovali o tožbi in je reku da je zmaga sosedova po predloženih dokazih..

v bistvi pa gre za dolg ki ga je sosed poplačal že davnega 2009 in ima vse položnice, katere je poslal sodišču v dveh kopijah...

ta iterjevalec želi od soseda še enkrat denar mimo sodišča,čeprav je sosed sodišču poslal dokaze, je tud sodišče prenehalo z sklepi .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_L_P
PrispevekObjavljeno: Sre 04 Apr, 2018 21:43  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2007 23:40
Prispevkov: 1664

Če je "zmaga" res sosedova, v čem je potem problem? Če je bil dolg plačan je bil, in si je "izterjevalec" naredil samo stroške in škodo s tem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferplay
PrispevekObjavljeno: Sre 04 Apr, 2018 21:45  Odgovori s citatomPridružen/-a: Ned Feb 2012 18:15
Prispevkov: 26
Kraj: Ljubljana

M_L_P je napisal/a:
Če je "zmaga" res sosedova, v čem je potem problem? Če je bil dolg plačan je bil, in si je "izterjevalec" naredil samo stroške in škodo s tem.ja ampak ta še kr brezglavo grozi zaradi 100€ ki jih je povišal, tako navaja kot obresti na 1.800€ ... pa dobro vemo da obresti laho zrastejo le v višini glavnice... ampak vse to je sosed plačal davnega leta 2009, glavnico 100€ in obresti.

problem je k hodi sosedu grozit za tiste v njegovi glavi namišljene obresti, vse pogosteje in agresivno... očitno ima ta idiot mimodržavne zakone in za svoje napake izsiljuje ničdolžne..

sosed je tako jezen nanj da bi ga naslednjič pravi nahlodal do invalidnosti, da ga moram od tega odvračat in mirit ...

tud ne vem kaj dela sodišče ki je dobilo dokaz o plačanem ... vem le da sosed sedaj ni prejel nobenega sklepa že 3 leta, od takrat ko je poslal dokaze v dveh kopijah in skic na zastaranje. Od tega idiota pa dobiva 5X letno grožnje in obiske.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_L_P
PrispevekObjavljeno: Sre 04 Apr, 2018 22:08  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2007 23:40
Prispevkov: 1664

Kolikor "izsiljevanje" preseže meje normalne komunikacije, se pač poda kazenska ovadba.

Če sodišče še ni odločilo (kar dvomim), naj gre najprej vpogledat v spis stanje zadeve in če res ni bilo odločeno, naj pošlje urgenco.

Očitno vas moti to, da nekdo _poskuša_ nekoga drugega ogoljufati. Ni stvar zakonodaje ali "države", da bi svoje državljanje kot dobra mamica zavila v vato in od njih odganjala vse, kar bi jim lahko bilo neprijetno. Vsak mora aktivno skrbeti za svoje pravice, če so kršene (če je po sodni poti izterjan isti dolg večkrat, če izterjava prerase v kaznivo dejanje itd.) in aktivirati ustrezna pravna sredstva; če pravice niso kršene (če je upnik samo "tečen" in "vztrajen", če izterjava po sodni poti ne uspe, ker dolžnik uspešno ugovarja), pa gre za situacije, ki jih mora biti vsak normalen odrasel človek sposoben prenesti. Goljufov "poskus" pa je sankcioniran bodisi po stroškovni poti v civilnopravnih zadevah, bodisi kazenskopravno, kolikor so podani znaki kaznivega dejanja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
pravniki.info Seznam forumov  ~  Izvršilno pravo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu