Avtor |
Sporočilo |
< Delovno pravo ~ Neplačevanje nočnega dodatka |
 |
|
Objavljeno:
Pon 22 Okt, 2018 0:36
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Dec 2017 11:17
|
|
Zaposlen sem kot nočni receptor v hotelu in me zanima ali je izplačevanje nočnega dodatka (in vseh ostalih pravic), ki mi pripadajo po kolektivni pogodbi, dejanska zakonska obveza delodajalca (je v prekršku, če tega ne izplačuje), ali obstajajo "pravne luknje", ki jih delodajalec lahko izkoristi in se temu izogne?
Če da, kaj točno bi moralo pisati v pogodbi, da mu tega ne bi bilo treba izplačevati. Meni je npr. rekel, da je nočni dodatek upoštevan že v osnovni plači, vendar močno dvomim da je potem moja pogodba pravilna, saj nimam tega nikjer omenjenega, čeprav so ostali dodatki, ki niso vezani na nočno delo omenjeni (malica, prevoz, itd.). V pogodbi pa tudi jasno piše, da opravljam izključno nočno delo 40 ur na teden, in da se za ostalo (kar v pogodbi ni specifično omenjeno) upošteva kolektivna pogodba. Dodatno plačanega nimam npr. niti nedeljskega dela.
Hvala,
Jernej |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Ned 28 Okt, 2018 13:10
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Feb 2012 18:30
|
|
moraš dobit nočni dodatek. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Ned 28 Okt, 2018 18:12
|
|
|
|
|
Hvala. Vendar bi želel bolj konkreten odgovor. Na kakšni zakonski osnovi? Kateri člen mi to zagotavlja? |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre 26 Dec, 2018 11:24
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Nov 2015 12:09
|
|
jernej36 je napisal/a: |
Hvala. Vendar bi želel bolj konkreten odgovor. Na kakšni zakonski osnovi? Kateri člen mi to zagotavlja?
|
Katera kolektivna pogodba vam velja? (za gostinstvo in turizem?) |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet 27 Dec, 2018 0:26
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet 27 Dec, 2018 20:14
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Nov 2015 12:09
|
|
jernej36 je napisal/a: |
Da.
|
In kaj tukaj sedaj ni jasno? Saj vse piše v 64 členu kol.pog.Koliko je dodatek za nočno,kolko za nedeljo,praznik...
Normalno,da ti mora to biti obračunano in tudi izplačano. Ne obstajajo nobene luknje v zakonu pri teh stvareh.
Če ti ni izplačano potem:
-odvetnik oz.delovno sodišče urejeno bo v 6 tednih pa še vse zamudne obresti dobiš za nazaj. (ponavadi že dopis odvetnika delodajalcu uredi stvar)
-prijava na inšpekcijo,kazni so take,da peče glava.
Odvetnik te bo stal 50eur |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 28 Dec, 2018 0:45
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:56
|
|
pojdi do tega svojega delodajalca in ga prosi, ce ti posodi teh 50 eur ali pa ti naj placa kar ti je dolzan  |
|
|
|
|
|
 |
|