Avtor |
Sporočilo |
< Kazensko pravo ~ Zahteva za posredovanje podatkov o vozniku |
 |
|
Objavljeno:
Čet 26 Sep, 2019 17:03
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Jan 2016 10:08
|
|
Prehitra vožnja namesto 40 km/h je bila hitrost 48km/h. Priložena fotografija, vendar se voznik ne vidi. Lastnik vozila je d.o.o.
Medobčinsko redarstvo zahteva, da se sporoči ime in priimek odgovorne osebe na podlagi 15. člena ZP-1.
Zanima me ali se je možno temu izogniti oz. kakšne sankcije lahko doletijo d.o.o. in ali odgovorno osebo. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 27 Sep, 2019 10:41
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jun 2012 0:49
|
|
Hej.
V primeru, da se prekrškovnemu organu identiteta voznika ne sporoči, se kaznujeta doo in odgovorna oseba pravne osebe. Preprosto povedano: direktor dobi "pike". |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 27 Sep, 2019 12:01
|
|
|
Pridružen/-a: Pet Sep 2009 9:53
|
|
hisamiha je napisal/a: |
...vendar se voznik ne vidi...
|
Brez skrbi, če bo treba, bodo pokazali tudi boljšo sliko, kjer se voznik vidi.
Je pa to z "slabo sliko" dokaj pogosta praksa.
Da se voznik pritoži "jaz nisem vozil", potem pa redarstvo pokaže še "boljšo sliko", polovička pa gre pa-pa. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet 27 Sep, 2019 14:57
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Jan 2016 10:08
|
|
jurek73 je napisal/a: |
hisamiha je napisal/a: |
...vendar se voznik ne vidi...
|
Brez skrbi, če bo treba, bodo pokazali tudi boljšo sliko, kjer se voznik vidi.
Je pa to z "slabo sliko" dokaj pogosta praksa.
Da se voznik pritoži "jaz nisem vozil", potem pa redarstvo pokaže še "boljšo sliko", polovička pa gre pa-pa.
|
Inšektor ni našel podatka o odgovorni osebi doo ja.
Zato so sprožili postopek o prekršku proti podjetju in proti neznani odgovorni osebi na podlagi 15.člena ZP-1. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sob 28 Sep, 2019 11:06
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jun 2012 0:49
|
|
Am.. kako misliš, "ni našel podatka o odgovorni osebi dooja"?
Postopek je tak, da če gre za pravno osebo, se ji vedno pošlje poziv. Da pove ali je bil delavec, direktor, žena od direktorja... Ampak je v zakonu predpisano, da če se ne ve, potem odgovarja lastnik vozila, v primeru pravne osebe pa odgovorna oseba pravne osebe. Da pač nekdo dobi "pike", ker kazen gre pravni osebi. |
|
|
|
|
|
 |
|