Mene pa zanima kako je zdej s temi tockami. Voznik zacetnik si 2 leti tocke ti veljajo 3 leta, se pravi v tretjem letu jih imas ih imas lahko vec kot 7.
Zanima me se kako je z veljavnostjo tock, se to steje za takrat ko si prekrsek storil ali te tocke stopijo v veljavo, ko postane odlocba pravnomocna. Naprimer zadni prekrsek napravis 27.3.2004 sodba postane pravnomocna 24.12.2004 vozniski izpit pa pridobis 31.7.2002. Kot pravim zanima me kdaj stopijo tocke v veljavo, za cas prekrska ali za cas pravnomocnosti. Zanima me se kako poteka izbris tock po preteklih 3 letih. Se tocke zbrisejo avtomaticno ali je mogoce res da v teh treh letih ne smes dobiti nobene druge tocke, se pravi ali se ti tocke zbrisejo sele 3 leta odkar si naredil zadnji prekrsek.
Pridružen/-a: Čet Dec 2005 10:41
Kraj: Ljubljana
Spoštovani
Točke se brišejo po preteku 3 let od pravnomočnosti posamezne odločbe, kjer so bile izrečene kazenske točke. Če ste v več letih dobili različno število točk, to pomeni, da se bodo le-te izbrisevale po pravnomočnosti posamezno dobljenih kazenskih točk. Torej točke od leta 2002, leta 2005, točke dobljene leta 2005 pa leta 2008.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu