Pridružen/-a: Pet Apr 2005 8:13
Kraj: slovenija
Spoštovani!
že nekaj let sem zaposlena kot delovni inštruktor v Varstveno delovnem centru - redno. A ker sem zbolela, me je maja 2003 invalidska komisija dala na skrajšani delovni čas - 6 ur dnevno in mi določila II kategorijo invalidnosti.Ker pa sem imela še naprej zdravstvene težave, sem od septembra 2004 zaposlena le 4 ure, 2 uri sem v bolniškem staležu, dve uri invalidsko upokojena. 31. marca tega leta pa me je invalidska komisija upokojila za 4 ure, torej delam samo še štiri ure.
Zanima me, ali sem upravičena do izplačila regresa 100 odstotno ali v sorazmernem deležu. Moja direktorica pravi, da samo 75% oziroma 50%, ker vedo, da bom kmalu 4 ure invalidsko upokojena. Jaz pa mislim, da ne smem biti kaznovana, ker je že bolezen kazen..... Je res, če si zaposlen za polovični delovni čas, da dobiš samo polovico regresa?
Pravica do regresa je vezana na pravico do izrabe dopusta. V koliko imate pravico do izrabe celotnega dopusta ( torej ne le sorazmernega dela), imate tudi pravico do celotnega regresa.
Sorazmerni dopust in sorazmerni regres prideta v poštev, ko delavec v letu ne dela manj kot 6 mesecev pri enem delodajalcu.
V kolikor pa ste zaposleni pri delodajalcu več kot do konca junija tekočega leta, pa vam pripada celotni dopust in celotni regres. Pri tem pa ni razlike ali delate 8ur ali 4 ur in ste 4 ure v bolniškem staležu. Vprašanje je po mojem samo kdo krije kolikšen del vašega regresa.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu