leta 2009 sem prejela pomoč Zavoda za zaposlovanje in sicer kot pomoc pri samozaposlitvi. Dolgujem jim sedaj polovico prejetega skupaj z obrestmi (2200 plus 800 eur). Lani so se mi vsedli na račun (po šestih letih neplačila ). Kaj če se preselim v UK npr. ( ne zaradi dolga)? Banka mi mora, kot materi z otrokom, pustiti 833 eur na TRju- za preživetje.Vendar ali bodo upoštevali morda, da je v UK življenje dražje kot v RS in bo cenzus višji?
Predvidevam pac, da se mi bo Zavod v naslednjih 9ih letih vsedel na račun v tujini ( ker ga moram prijaviti ali pa sporociti svoj naslov v UK, če se bom odjavila kot prebivalec RS in kot davčni zavezanec).
Plus še eno vprasanje: iz leta 2009 imam dolg na poslovnem računu v NLB 75 eur dolga. Ali kaj veste, če me bodo morda kdaj terjali za to? Od leta 2010 je ta TR popolnoma neaktiven (videla pa sem dolg v sis bonu. .)?
Če kdo kaj ve iz teh dveh tematik, bi bila zainteresirana za pomoč!? Hvala.
Zavod za zaposlovanje torej zoper vas vodi postopek izvršbe zaradi neplačila dolga. Izvršba se vodi po predpisih Zakona o izvršbi in zavarovanju, ne glede na to, kam v tujino se preselite - dokler je podana pristojnost slovenskega sodišča; ko pristojnosti ni več, se postopek ustavi. Zato bo še vedno veljala omejitev, da vam mora na TRR ostati 833 EUR (upošteva se "cenzus" po ZIZ).
Pričeti z izvršbo v tujini ni tako enostavno kot pričeti z izvršbo doma, sploh izven EU. Ne vem kakšna pravila veljajo za UK...
Ob upoštevanju splošnega 5 letnega zastaralnega roka, je dolg iz leta 2009 že zastaran - razen če ga v tem času niste delno poravnali, predlagali obročno, .... Lahko vas terjajo (vložijo izvršbo), ampak če boste ugovarjali, da je dolg zastaran, s svojim zahtevkom ne bodo uspeli.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu