za pravnike bo to najverjetneje neumno vprašanje, zanima me kako se išče po sodni praksi. vse kar vem o tem je da obstaja, na internetu sem našel stran s sodno prakso, nikakor pa ne najdem kar me zanima oziroma ne najde skoraj nič. sklepam da potrebuješ nekaj znanja da veš kako iskati oz kaj vpisati v iskalnik. prosil bi nekoga da mi pomga razloži na primeru kako najti napr. grožnja po 1. odstavku 135 člena.
Žal si lahko s to stranjo pomagate samo, če imate dovolj predznanja. Osnovnih definicij (npr. kaj je grožnja) tam ne boste našli, ker to pač ni namen strani. Za take osnove je treba iti v knjižnico in pogledat kakšen pravni učbenik ali komentar zakona; oziroma še bolje: vprašajte odvetnika. Odločbe, ki so zbrane na strani sodne prakse so namreč zelo kompleksne (tudi za pravnike) in brez trdne podlage lahko zelo hitro narobe razumete.
Glede iskanja odločb npr. glede specifičnega člena pa: izberite SOVS in IESP, pod zveza vpišite "KZ-1" IN "135". Pozor na to, da se je zakon zamenjal; s takim iskanjem ne dobite zadetkov, ki so se nanašali na prejšnjo inkriminacijo, ki pa je glede razlag lahko še veljavna.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu