Kaj storiti, ko vidiš, da ti je sosed samovoljno posekal živo mejo, sestavljeno iz 8 cipres. 4 od teh so bile visoke 2m. Niso bile vsajene na mejo, ampak na mojo stran. 4 leta so rasle normalno in ni bilo nobenih pripomb in nasprotovanj. Na drugi strani, kjer je sosedovo, sosed tega zemljišča ne uporablja in je na najem visoka robida. Ciprese so to robido lepo ovirale, da ni hodila na mojo stran. Pri sečnji, je poškodoval tudi ostale moje rastline. Tam, kjer sem imela prej lep park, je sedaj katastrofa. S tem dejanjem soseda sem tako šokirana in ogrožena, da ne morem povedati. Ta sosed zelo nagaja tudi z drugimi stvarmi.
Kako postopati? Sem upravičena do kakšne odškodnine?
če ste vi vsadili in negovali živo mejo in od takrat ko vam je to storil še ni minilo 30 dni ga lahko tožite za motenje posesti. Morate pa meti dokaz kdo vam je posest motil.
Pojdite k odvetniku.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu