Avtor Sporočilo
<  Medicinsko / zdravniško pravo  ~  nujno-zzzs
Objavi novo temo   Odgovori na to temo
luns
PrispevekObjavljeno: Pon 24 Okt, 2011 13:15  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Bom na kratko,čeprav je dolga zgodba!
Pred več kot dvema letoma sem imel doma pri padcu poškodbo d. ramena.Pri prvih obiskih zdravnika je on smatral,da ni hujšega in me poslal na delo.Ko so stvari postajale nevzdržne me je napotiv na več pregledov,kjer niso ogotovili nobenih posebnosti.Nakoncu po enem letu me končno pošljejo v veladoltro na ct/mri kjer ogotovijo rupturo subskapularisa zsublukacijo tative dolge glavebicepsa inparcialnorupturo te tative.
Od poškodbe pa do te ogotovitve sem moral delati,ker mi niso hoteli dati bolniške za dlje kot po en teden po pr.enkrat na mesec!Delal sem pa v gradbeništvu-težka gradbena dela!
Potem sem čakal na operacijo skoraj leto dni.Tačas sem bil v bolniški in dobil odpovet zaradi poslovnih interesov delodajalca.Tačas so bile bolečine tako neznosne,da sem moral jemati večvrst protibolečinskih tablet nakar so me poslali še na psihijatrijo,kjer ogotovijo odvisnost .
Tri mesece po operaciji sem bil na zdravljenju v strunjanu,kjer se je stnje spet poslabšalo(neznosne bolečine,..)Tamkajšna dr.je dala predlog,da se opravi še nekaj raziskav,saj smatra,da operacija ni bila povsem ospešna in da gre verjetno tudi za poškodbo živcev v rami!
Sedaj čakam na datume teh preizskav!!
Na ZZZS so mi bolniški stalež zaključili,nakar sem poslal pritožbo in čakam odgovor.
Najbolj me pa zanima:Ali bi opravičeno zahteval od komisije zzzs,da mi spremenijo status poškopdbe iz BOLEZNI na poškodbo pri delu ali pa poklicno bolezen????
Kirurg ,ki mi je opereral je dejal,da je prišlo do zapletov med operacijo in da bo okrevanje dolgotrajnejše kot sicer.le tega ni omenjal oradno nikjer na paperju.Zaradi starosti poškodbe...
Kako in kam se obrnit?Na svojega osebnega zdravnika se nemorem več obrnit saj je odšla delat v drugo občino.Nadomestna pa je celo podala komisiji predlog za zaključitev bolniške,čeprav sem bil pri njej prvič in še to pet minut!
Kam in kako naj se pritožim,kdo sploh odgovarja za posledice??
Sem poiskušal čim krajše!!
Prosim za kak odgovor čimprej-HVALA!!
lp .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
misona
PrispevekObjavljeno: Tor 25 Okt, 2011 11:05  Odgovori s citatomPridružen/-a: Tor Jul 2010 14:12
Prispevkov: 802

Pred več kot dvema letoma sem imel doma pri padcu poškodbo d. ramena.Pri prvih obiskih zdravnika je on smatral,da ni hujšega in me poslal na delo.


Po moje želite iztržiti stopnjo invalidnosti.Glede na naš sistem boste težko kaj dosegli.Mislim da popolnoma nič.Preteklo bi nekaj let in vi bi se vrteli v birokraciji ,ter izgubljali denar in živce.

Poskrbite raje da boste zdravi kot pa da čakate na status..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Tor 25 Okt, 2011 14:27  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Ne želim nobenega statusa!
Želim le,da mi omogočijo nadalno zdravljenje, da čimpreje okrevam! Sedaj sem izkalec zaposlitve in se v takem zdravstvenem stanju niti nisem zmožen zaposlitvi.Zjutraj si zaradi bolešin si nemorem niti ubrisati zadnje,ščetkati zobe,...
Zaposlitev me čaka in se je veselim saj mi bo rešilo finančne težave,le najprej mi morajo zagotoviti okrevanje!!
Ni pa moja krivda,da potekajo zdr. postopki tako počasi.Če bi bil kak športnik ali pa kak "tajkun",potem bi že res verjetno bila stvar zaključena!
Če bi v tej državi zdravstveni sistem deloval,bi že zdavnaj lahko okreval brez komplikacij in državo futral s davki-samo prinas v zdr. ni pameti!!

NE zahtevam nobenih statusov,zahtevam le da mi omogočijo zdavljenje!!

lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Pet 28 Okt, 2011 8:32  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

NO???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fan2
PrispevekObjavljeno: Pet 28 Okt, 2011 14:19  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Apr 2006 17:45
Prispevkov: 3880

luns je napisal/a:
NO???


Kaj je?

Misliš, da ti mora kdo odgovoriti?

To je potrebno sporočiti s kričanjem?

S 3 vprašaji?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
El_juero
PrispevekObjavljeno: Pet 28 Okt, 2011 17:32  Odgovori s citatomPridružen/-a: Tor Jan 2007 22:30
Prispevkov: 453

Zdravljenje boste dobili ne glede na razlog bolezen, poškodba ...

Vaše logike ne razumem; poškodovali ste se doma, želite pa uveljavljati razlog poškodba pri delu. Vprašanje tudi sicer, ali se sploh šteje za posledice poškodbe, glede na pretečen čas. Verjetno je zato opredeljeno kot bolezen. Poklicna bolezen pa to tudi ni.

Glede staleža. Kak že gre ...zamujeno se ne vrne nobeno. Če se niste strinjali z oceno osebnega zdravnika glede delazmoćnosti, ste imeli možnost dokazovati svoj prav v postopkih s pravnimi sredstvi. Sedaj očitati njemu oz. delodajalcu, da vas je silil delati pač ne gre.

Sedaj ste na ZRSZ kot brezposelni in ste v bolniški. Počakajte na odgovor na pritožbo in boste potem dalje videli kako in kaj. Zoper dokončno odločbo ZZZS pa boste lahko podali tožbo na socialno sodišče, če z odločitvijo ne boste zadovoljni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Pet 28 Okt, 2011 19:13  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Hvala za odgovor!
lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Čet 02 Feb, 2012 18:01  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Sedaj sem imel pri ortopedu ki me je tudi opereral kontrolni pregled.
Operativni poseg je bil zakompliceran,toda uspešen.
Sedaj je podal mnenje,da se mi bolniška podalša do naslednjega pregleda čez 1/2leta in da zdravljenje še ni zaključeno.Medtem predlaga ponovne terapije:fizikalna t.,hidroterapije,....
Napiše tudi da roka nikoli več nebo primerna za fizične obremenitve in predlaga prekfalifikacijo.
Do tega stanja je prišlo zaradi predolgega odkrivanja poškodbe(eno leto),potem sem pa še na operacijo čakal kar eno leto.
Po ortopedovih besedah je to nedopustno dolg,saj je potrebno za ospešno okrevanje operacijo opraviti najkasneje do 1/2 leta po poškodbi!

Na katero organizacijo naj se obrnem,da pregledamo možnost odškodninske odgovornosti???
Neoradno mi je tudi ortoped predlagal vložitev odškodninske tožbe,saj se moje stanje nebo nikoli popravilo!

lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
El_juero
PrispevekObjavljeno: Ned 05 Feb, 2012 11:26  Odgovori s citatomPridružen/-a: Tor Jan 2007 22:30
Prispevkov: 453

Naslov je odvetniška pisarna, kjer vam bodo svetovali kako in kaj. Najboljše tista, ki se je že ukvarjala s podobnimi primeri v zdravstvu, saj je zdravstvo še zmeraj trdoživo.
Sicer pa zakaj vas ortoped ni operiral takoj, ne pa da je čakal 1 leto, če je ugotovil, kako je nujno in je bilo 1 leto že zamujeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Pon 06 Feb, 2012 9:48  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Po njegovih besedah on nesme imeti vpliva nato kdaj nekoga določijo za operacijo.On jo predlaga,osebni zdravnik napiše napotnico(hitro-čimprej),ki jo morš potem poslati k njim.Na vrsto pa prideš,ko si navrsti po čekalni dobi(tudi do 18mescev)!Pri meni je potem ukrepala zdrav. komisija,ko je ogotovila,da bi že moral biti na vrsti s tem da jim je težila tudi os.zdravnica!
Je pa tudi kir.ort.povedal,da št. operacij določa vodstvo na podlagi tega koliko denarja je namenjeno za posege s strani ministerstva.
Dnevno bi lahko naredili pr.10 operacij a jih 2x tedensko po pr.5,tako nastane čakalna doba.
V pisarniških vrstah pač sedijo ljudje,ki nimajo logičnega pogleda na trošenje denarja!!Namesto pravočasne operacije in v mojem primeru okrevanje do 6 mescov,je ponjihovem ceneje večletna bolniška in en kup pregledov,terapij,toplic,..
Pa še nakoncu ni nič bolje!

Bom poiskal enega dobrega odvetnika,samo verjetno bom lahko tožbo vložil šele,ko bo konec zdravljenja.To pa verjetno še nebo kmalu!!
................

lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurek73
PrispevekObjavljeno: Pon 06 Feb, 2012 12:05  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Sep 2009 9:53
Prispevkov: 927

In koga bi tožil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Momo
PrispevekObjavljeno: Sob 10 Mar, 2012 10:09  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Apr 2008 9:38
Prispevkov: 28

jurek73 je napisal/a:
In koga bi tožil?

Kogarkoli bo tožil, bi lahko zgubil.
Me zanima, če je bil operativni poseg res uspešen; to bi bilo večji dar kot vsaka odškodnina. Zanima me tudi, če so operirali na pravem koncu.

Ker četudi boli rama, bi lahko bil vzrok v hrbtenjači. Takrat se zadeva počasi slabša ob delu in fizikalni terapiji. Za to ni krivo zdravstvo. To bi spadalo pod kronično bolezen, ker tega potem nihče ne povezuje več v s predhodno nezgodo. Nikakor pa ne spada pod poklicno ali nezgodo pri delu. Dokazalo bi se lahko, (če so premaknjeni kateri vretenci), če se je v hrbtenjači napravila kakšna cista (z magnetno resonanco), pa če je še tako tanka in majhna, je prevtako huda na občutljivem (vratnem) predelu hrbtenjače. Na drugem mestu takšna cista niti ne moti in je lahko že od rojstva tam, ali pa se premakne, npr. s padcem.
Zdravniki ti s tem lahko tudi dokažejo, da te ciste ni; ker jo posameznik itak ne bi spoznal, če je tanka podolgovata. Tako da nima smisla.
Pa vendar zakon zahteva, da greš vsaj en mesec delati, potem pa z drugo diagnozo naprej v bolniško. Res pustolovski zakon. Kdor lahko dela en mesec, lahko verjetno tudi dalj.
Pri tejle diagnozi pa bi delo poslabšalo zdravstveno stanje. In seveda si sam videl, da lahko v tistem času dobiš odpoved.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Čet 17 Maj, 2012 11:30  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

Sedaj je bila spet zvrnjena pritožba na zd.komisiji(zzzs)!
Sedaj sem zaključil fizikalno terapijo,kjer pa se stanje ni izbolšalo.Napotili so me na terapijo bolečine,saj menijo da gre za adhezivni kapsulitis!
Zavod za zaposlovanje me je poslav na pregled specialistu medicine dela prometa in športa!!
Sedaj se lahko glede na odločbo zzzs. pritožim le na delovno in socialno sodišče,za kar imam rok 30 dni.

Ker bom verjetno odgovor s strani spec.medicine dela pr. in športa dobil po 30 dnevnem roku za pritožbo me zanima:
-ali mora pritožbo spisati odvetnik-ali jo lahko sam
-ali obstaja kak obrazec
-kako se stvari lotiti
Imam finančne težave in si kake plačljive pomoči odvetnikov ne morem privoščiti!


lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
El_juero
PrispevekObjavljeno: Pet 18 Maj, 2012 19:26  Odgovori s citatomPridružen/-a: Tor Jan 2007 22:30
Prispevkov: 453

Tožbo lahko spišete seveda sami. V bistvu podobno kot npr. pritožbo. Tekom postopka vam pomaga sodišče, ki je dolžno ugotoviti materialno resnico. Dokaze lahko predlagate tudi naknadno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luns
PrispevekObjavljeno: Pon 09 Jul, 2012 12:33  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Sep 2008 8:29
Prispevkov: 71

No pa smo dobili odgovorna tožbo zaradi nezmožnosti za delo:ZAVRNJENO
Glede nato,da je os. zdravnica dejala,da je naredila vse kar je v njeni moči mi napišejo ,da od nje niso pridobili novega predlog za podaljšanje B.S(prošnje)!
......
Medtem sem bil ponovno na kontroli pri ortopedu:
Pri bolniku gre za stanje po po letu dni opravljene artroskopije d. ramena,ko smo zašili atroferan in degenereran subskapularis.Zaenkrat je zdravljenje zaključeno.Ugotavljam trajno prizadetostfunkcije d. ramena po poškodbi subsk.Kljub opravljeni atroskopiji in zašitju degenerirane tative ni prišlo do pričakovanega izboljšanja stanja.
Priporočam oceno na invalidski komisiji.Zaenkrat ni indikcij za dodatno operat. terapijo.Kontrola čez 1do2 leti.

No pa kdo se dela norca v tej naši državi???Jaz ko moram preživeti družino brez prihodkov,ko čakaš mesece na odločbe-medtem pa prodajaš,kar je za prodat da lahko preživiš?
Nakoncu pristaneš na invalidski zaradi malomarnosti zdravnikov,kup požrtih tablet in živcev,....
Mar kdo misli ,da si tega želim??Do poškodbe sem bil vedno delavno in športno zelo aktiven-sedaj se pa z d. roko ne morem niti po riti popraskat.

Ja gotovo sem vesel,ko bom iskal službo z oceno inval.
Kaj mi pa preostane drugega......?


no ja pa l.p
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
pravniki.info Seznam forumov  ~  Medicinsko / zdravniško pravo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu